Hoe groot is een rolcontainer?
Rolcontainers voor bedrijfsafval zijn in diverse maten te huur. Van de goeie ouwe kliko-achtige variant (240 liter) tot een exemplaar waar meer dan het tienvoudige in kan. Ze zijn beschikbaar voor allerlei soorten materialen die zo veel mogelijk gescheiden en gerecycled worden. En dat zijn er meer dan je denkt. Alles voor een betere planeet: voer bedrijfsafval verantwoord en duurzaam af: huur een rolcontainer.
Verbouwing of wekelijkse toestroom van afval
Een rolcontainer huren is het eerste waaraan je denkt bij een verbouwing en/of opruiming in je bedrijfspand. Er komt overal rommel vandaan, zeker als je volgens dit bekende principe te werk gaat: ‘Heb ik dit het laatste jaar nog gebruikt?’ Is dat niet het geval, dan kan het vaak weg. Wordt het een grootscheepse verbouwing in je pand, dan zijn er ook nog veel grotere containers te huren. Voor kleinere hoeveelheden volstaat een rolcontainer. Ook op wekelijkse basis, voor afval dat je het gehele jaar door produceert. Daar bestaan speciale huurcontracten voor. Je bespaart er jezelf een hoop gedoe mee. En je kweekt goodwill bij je personeel en doelgroep, omdat duurzaamheid in deze eeuw een absolute pré is, ook in het bedrijfsleven.
Niet verwarren met rolcontainers voor goederen
Overigens is niet elke rolcontainer hetzelfde en dien je te zoeken naar rolcontainers voor afval. Een rolcontainer kan namelijk ook zo’n karretje zijn dat uit drie componenten bestaat, en waar goederen op vervoerd worden. Drankenhandels en supermarkten maken daar gebruik van als alternatief voor pallets. Let daar dus op als je voor je bedrijf afvalcontainers gaat huren.
Grootte bepalen van een rolcontainer
Om de hoeveelheden bedrijfsafval zoals papier en karton, plastic en glas te bepalen is het een kwestie van een weekje kijken hoeveel er voorbij komt. Dat verschilt per branche. Een horecabedrijf zal meer glasbakken nodig hebben, waar een kantoor vaak weer meer papier produceert. Als we erop gaan letten hoeveel plastic er weggegooid wordt bij het normale afval, schrikken we ons een hoedje. Dat kan echter ook gerecycled worden. Huur daar dus aparte bakken voor. Op die manier blijft er zo min mogelijk ‘gemengd’ afval over en gaan we met zijn allen de goede, duurzame kant op.